Working at AroCell

Laboratory engineer QC – temp

Feb 14, 2023

Vikariat 12 månader

Vill du jobba med kvalitetskontroll på ett av Stockholms trevligaste biotechbolag? IDL Biotech, dotterbolaget till AroCell AB, söker nu en vikarie för en laboratorieingenjör till sin QC-avdelning. Vi letar efter dig med erfarenhet av laborativt arbete och har du även arbetat enligt GMP och ISO 13485 är det ett stort plus.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 12 månader med placering i Bromma, Stockholm. Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Urval och intervjuer sker löpande.

Arbetsuppgifter

Som laboratorieingenjör hos IDL Biotech kommer du att utföra laborativa analyser på råvaror samt komponenter och produkter som produceras. Avdelningen driver även utredningar och produktvårdsarbete som inkluderar hållbarhetsstudier och förbättringsåtgärder. Arbetsgruppen jobbar i nära samarbete med produktions- och forskningsavdelningen. Gruppen ansvarar själva för att planera och strukturera arbetet inom avdelningen. Rapportering sker till bolagets kvalitetskontrollchef.

I tjänsten ingår följande ansvar och arbetsuppgifter:

  • Utföra QC analyser enligt gällande rutiner
  • Upprätta dokumentation för nya rutiner och metoder
  • Hantera avvikelseutredningar
  • Utföra underhåll av avdelningens utrustning och lokaler

Utbildning och Erfarenhet

Vi söker dig som har en naturvetenskaplig högskoleutbildning omfattande minst 180hp inom biomedicin, biokemi, bioteknik, kemiteknik eller motsvarande och som har erfarenhet från praktiskt arbete på ett laboratorium. Rätt kandidat trivs med att arbeta i en laborativ miljö och har vana av att självständigt planera, genomföra och dokumentera laborativa analyser. Tidigare erfarenhet av arbete med immunoassays, som ELISA, eller laterala flödestester samt erfarenhet av att arbeta enligt GMP och ISO 13485 är mycket meriterande. Ett krav är att du kan uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska och har goda kunskaper i Word och Excel.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlighet. Vi letar efter dig som trivs i en roll där praktiskt arbete varieras med mer analytiska uppgifter. Du är noggrann, har integritet och har samtidigt förmågan att vara flexibel och pragmatisk. Du har en ansvarskänsla för ditt arbete och en egen motor. Du kommer att jobba i en mindre arbetsgrupp och det är därmed viktigt att du har lätt för att samarbeta och trivs med att jobba nära andra personer. IDL Biotech är ett företag med ett högt tempo och för att trivas hos oss är du driven, engagerad och positiv.

Ansökan

Välkommen att skicka in ditt CV samt personliga brev till jeanette.ostling@arocell.com senast den 17 mars, urval och intervjuer sker löpande.

IDL Biotech

IDL Biotech är ett spännande svenskt diagnostikföretag som agerar på den internationella arenan inom de kliniska områdena Onkologi och Bakteriologi. IDL Biotech tillhör moderbolaget AroCell AB som är noterat på First North Stockholm. IDL Biotech utvecklar och producerar in vitro diagnostiska tester som marknadsförs via lokala samarbetspartners. Produktportföljen innehåller såväl s.k. snabbtester inom onkologi och bakteriologi som laboratorietester. IDL Biotech står inför ett flertal intressanta utmaningar i närtid, avseende tillväxt på både nya och existerande marknader samt utvidgning av befintlig produktportfölj.

Financial assistant

Är du en noggrann ekonom i början av din karriär och nyfiken på börsen? Då kan detta vara en möjlighet för dig, IDL Biotech dotterbolaget till AroCell AB, söker nu en ekonomiassistent vårt växande bolag! Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering Bromma,...

read more

Laboratory engineer

Vill du jobba med att producera viktiga diagnostiska produkter på ett av Stockholms trevligaste biotechbolag? IDL Biotech letar nu efter en Laboratorieingenjör till sin produktion av diagnostiska snabbtester för sjukvården. Vi letar efter dig med praktisk erfarenhet...

read more

Medical and Marketing Professional

Vill du jobba med diagnostiska produkter ur både ett tekniskt och marknadsmässigt perspektiv på ett av Stockholms trevligaste biotechbolag? IDL Biotech letar nu efter en Medical and Marketing Professional till vårt växande team! Vi letar efter dig som trivs med att...

read more